En Story om en Storyteller – Mannen i trädet

En Story om Hans Loord
Hans Loord – en Story ur ett träd?

En bild säger mer än tusen ord säger man. Och visst äger jag en svart skjorta. Och visst har jag klättrat i träd. Visst gillar jag också den svenska sommargrönskan, men vem gör ju inte det? Visst har jag mitt största stöd från min vänstra hand, men använder för all del även min högra. Har exempelvis alltid min klocka där för att ha en aning koll på vad den möjligen är slagen.
Storyn innehåller förstås dock mer än så. Mycket mer.

En Story kan handla om alla platser

..som på ett eller annat vis redan format dramaturgin. Mer eller mindre mäktiga metropoler som Bräcke, Linsell, Katrineholm, Österåker, Strängnäs, Skövde, London, Tammerfors, Split, Paris, Helsingfors, Stockholm, Bryssel, Uppsala, Hamburg, Valencia, Kristianstad, Helsingborg eller Karlshamn. Men glömmer inte andra heller, som Värmdö, Nacka, Nyköping, Eskilstuna, Göteborg, Köpenhamn eller Trondheim. Listan kan bli mycket längre än så.

Och tänk på alla de platser som ännu väntar…

En Story kan handla om alla kunskapsområden

som obönhörligt mejslat hjärnan till vad den blivit. Intresse för berättelser och sagor som Tintin, Modesty Blaise, Fantomen, Röda Nejlikan, Djungelboken, Robinson Crusoe och Moby Dick. Intresse för film och foto, arkitektur, språk, pedagogik, astronomi, miljö, webb, sociala medier, skrivande och journalistik.

En Story kan handla om alla jobb

…som stansat in outplånliga märken i kropp och själ att plocka styrkor ur. Sommarjobbet på bussfabriken och praktikplatsen på biblioteket. Rörlagningarna på cementfabriken och handläggandet på Försäkringskassan. Extraknäcket på bildningsförbundet och arkitektjobben på arkitektkontoren. Cadknäcket på byggbolaget. Datautbildningarna på utbildningsföretagen och som egen. Frilanslivet som redaktör/journalist. Och mer…

En Story kan handla om alla människorna

…som onekligen varit de största källorna till all utveckling, inveckling och omvälvning i det som vi kallar – livet.
Alla dessa möten med människor som givit och stulit styrka. Alla dessa ögonblick som spelat huvudrollen i allt. Alla dessa insiktsfulla, värdefulla, glädjefulla, smarta, kloka, helkorkade, dötrista och helt underbara människor som lär oss det vi behöver lära oss. Ibland till och med mot vår vilja.

En Story handlar om allt det. Minst.